Biberon temizliği nasıl yapılır

Biberon temizliği nasıl yapılır

Biberon temizliği nasıl yapılır

Bebeğin anne sütü yerine mama ile beslenmesi durumunda, biberon gereklidir. Biberonla beslenmede bazı önemli sorunların olacağı bilinmelidir. Bunların en başında biberonun temizliği gelir.

Bebegin gelişimi için anne sütü yerine mama ile beslenmesi durumunda, biberon gereklidir. Biberonla beslenmede bazı önemli sorunların olacağı bilinmelidir. Bunların en başında biberonun temizliği gelir.

Bebeği bazı bakterilerden korumak için biberontemizliğine büyük bir titizlik gösterilmelidir. Bir bebek için en azından evde sekiz tane biberon bulundurmalıdır. Yedek memeler ve biberonlartemiz bir kavanoz içinde saklanmalıdır. Biberonlar mama, meyve suları ve su için ayrı ayrı olmalıdır. Biberonların kullanışlı olanları, geniş ağızlı olanlarıdır.

Pyrex (payreks) biberonlar, adi cam biberonlara nazaran ani ısı değişikliklerine karşı daha dayanıklıdır. Plastik biberonlar ise sterilizasyona uygun değildir. Kısa sürede şekilleri bozulur. Yolculuklarda kullanılan steril biberonlar kullanıldıktan sonra atılmalıdır. Biberon emziği alırken bebeğe en uygun olanı seçmek gerekir. Emziğin ağzı (X) harfi şeklinde delinmeli ve bebek ağzına aldığında sütü damağa fışkırtacak biçimde ayarlanmalıdır.

Biberonlar, ağızları yukarı gelecek şekilde kaynatma kabının içine dizilip, kabın içine de su doldurularak ve ağzı kapatılarak basit şekilde sterilize edilir. Biberonları yıkamak için fırça kullanılır.